Välkommen till Konditori Svarta Katten

Beställa Semlor i Kungälv

Semla med Vanilj

Innehåll:

Vanilj

Semla orginal

Innehåll:

Mandelmassa

Semlor och dess säsong!

Numera går det att köpa semlor från strax efter jul men om du ska hålla dig till traditionen så är det alltså på fettisdagen semlorna ska ätas.

Semla, hetvägg, fastlagsbulle eller fettisdagsbulle ! Från början var semlan en slätt bulle som delades på mitten. En del av innehållet gröptes ur och blandades med mandel, mjölk och smör. Blandningen stoppades tillbaka i bullen och ursprungssemlan var föddSemlan har en gammal tradition i Sverige. Namnet semla kommer från latinets simila som betyder vetemjöl. Semlor i dag tillverkas på många olika sett och har olika utseenden. Den vanligaste är en bulle gjord av vetemjöl, mjölk, smör, socker, jäst och kardemumma. Locket skärs eller klipps av, en del har ovala medan andra väljer trekantiga lock. På underdelen läggs eller spritsas mandelmassa och runtom vispad grädde. Locket läggs tillbaka och bullen pudras med florsocker. På konditori svarta katten stryker man på ägg och strör över pärlsocker i stället. Fettisdagen betyder helt enkelt fet tisdag.

Ring och beställ idag

Vi älskar att baka välgjord Semlor!

Välkomna till oss på Vikingagatan 1 i Kungälv! Med klassiska recept & lång erfarenhet levererar vi högkvalitativa semlor! Stort Utbud. Beställ stora och goda semlor till kontoret eller för större sällskap i Göteborg. Självklart med goda alternativ för alergiker. Till vårt konditori kan du komma om du tänker bjuda på fika eller fest, till ett par personer eller ett stort sällskap. Vi kan alltid erbjuda något som passar er.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss!

Konditori Svarta Katten

Vikingagatan 1, KUNGÄLV

0303-101 95

Öppettider

Måndag - Fredag 09:00 - 18:00

Lördag 09:00 - 13:00

Adress

Vikingagatan 1

442 36, KUNGÄLV

Vägbeskrivning 

Telefon 0303 - 101 95

Öppettider

Mån-Fre: 09.00-18.00
Lör 09.00-13.00 Sön: STÄNGT

Konditori Svarta Katten - Org.nr: 556632-5493

* ANGÅENDE GDPR Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Konditori Svarta Katten aldrig delar- eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Konditori Svarta Katten.